dr. Edwin Winkel

Parodontoloog

Edwin Winkel behaalde zijn tandheelkundig diploma aan de Universiteit van Groningen in 1980. In 1983 ontving hij certificering van de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur Artsen (N.A.A.V en N.A.A.S.). In 1989 werd hij als parodontoloog erkend door de Nederlandse Vereniging voor Parodontologie (NVvP).

Van 1982 tot 2002 was hij verbonden aan het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam (ACTA) als docent/onderzoeker. Zijn promotieonderzoek (2000) betrof de microbiologische en klinische effecten van systemische antimicrobiële therapieën bij ernstige en refractaire parodontitis (“The Use of Systemic Antibiotics in Periodontitis Patients”).

Van 2005-2018 was Dr. Winkel (parttime) verbonden aan de Afdeling Parodontologie van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG). In 2006 werd hij geïnstalleerd als Lid van Verdiensten van de NVvP en in 2012 werd hij benoemd tot hoogleraar in de “speciële parodontologie, in het bijzonder de halitose”. Meer dan 70 publicaties in gerefereerde tijdschriften en boeken staan op zijn naam.

Dr. Winkel is medeoprichter van de Kliniek voor Parodontologie Amsterdam (KvPA) (1985) en LabOral (1987). Naast de parodontologie en de implantologie startte hij op de KvPA in 1998 een spreekuur voor de diagnose en behandeling van halitose.

Raad van advies

Judith Stoeken

Tandarts -parodontoloog

Arend van den Akker

Tandarts