De experts aan onze zijde

Raad van advies

OralDent Diagnostics heeft een adviesraad die bestaat uit professionals met uitgebreide kennis op het gebied van de microbiologie, parodontologie, implantologie en algemene tandheelkunde.

Raad van advies

Dr. Antje Rötger // Microbioloog

Antje Rötger studeerde in 1999 af aan de universiteit van Münster in de microbiologie, celbiologie en genetica. Daar promoveerde zij ook op een proefschrift over metastase van borstkankercellen.
Sinds 2001 is Antje mede-oprichter en CEO van het biotechnologiebedrijf Carpegen in Münster. Carpegen brengt sinds 2003 Carpegen® Perio Diagnostics op de markt, een testsysteem voor de diagnostiek van paropathogene bacteriën. Vanwege de hoge sensitiviteit en betrouwbaarheid geniet Carpegen® Perio Diagnostics de voorkeur in klinische studies en wordt het sterk aanbevolen door hoogleraren en tandartsen. Antje Rötger won met Carpegen een aantal prijzen op het gebied van start-ups, business en innovation en was finalist voor de innovatieprijs van de Duitse economie in 2008. Als CEO van Carpegen is Antje verantwoordelijk voor strategie en ontwikkeling, financiën, groei, wetenschap, kwaliteit, regelgeving en representatie. Sinds 2015 is zij honory member van het ‘ Start-up University Spin-off Funding Program’ van de staat Noordrijn-Westfalen in Duitsland.

Judith Stoeken // Tandarts -parodontoloog

Judith Stoeken volgde van 2003 tot 2006 haar opleiding in de parodontologie aan het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam (ACTA). In deze periode deed zij onderzoek naar het effect van mondspoelmiddelen (Corsodyl en Listerine) en publiceerde daarover in de Journal of Periodontology. Daarvoor studeerde zij tandheelkunde aan het ACTA (doctoraal cum laude).
Judith Stoeken werkt sinds 2006 bij de Parodontologie Praktijk Groningen, sinds 2009 is zij mede-eigenaar. Daarvoor werkte zij vijf jaar als tandarts algemeen practicus in Den Haag.

Leo Kroon // Tandarts-parodontoloog

Leo Kroon volgde na het behalen van zijn tandartsdiploma aan de Universiteit van Amsterdam, van 1978 tot 1982 de opleiding parodontologie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam.
Sinds 1982 is hij werkzaam als tandarts-parodontoloog, onder andere van 1990 tot 2015 in de Kliniek voor Parodontologie Amsterdam. Vanaf 1982 geeft hij nascholingscursussen voor tandartsen, mondhygiënisten en preventie-assistenten. In de Nederlandse Vereniging voor Parodontologie (NVvP) bekleedde hij gedurende 8 jaar diverse bestuursfuncties, was hij van 1994 tot 2005 redactielid van de nieuwsbrief van de NVvP en is hij tevens auteur van diverse voorlichtingsbrochures.

Arend van den Akker // Tandarts

Arend van den Akker studeerde tandheelkunde aan de Universiteit van Amsterdam van 1979 tot 1984, voordat hij tandarts werd bij de Koninklijke Marine. Hierna werd hij in 1986 algemeen practicus bij ‘Tandartspraktijk Berkenstraat’in Alphen aan den Rijn met een speciale voorliefde voor de prothetische- en esthetische tandheelkunde. In 2009 verhuisde hij met zijn praktijk (inmiddels mede een verwijspraktijk voor esthetische tandheelkunde) naar Gezondheidscentrum Vitalis in Alphen aan de Rijn. Naast zijn werk als tandarts schrijft Arend artikelen en is hij veel gevraagd opinion-leader voor internationale organisaties gericht op esthetische tandheelkunde. Momenteel is Arend te zien in het RTL4 programma Gênante tanden.